ponedeljek, 03. november 2014

Blagor nam in našemu umu!

Preprosto ne vidim več nič smiselnega v tej državi, kaj šele v EU. Vidim tudi, da se neke zgodbe ponavljajo in to vse hitreje in hitreje. Recimo zgodba o napadih na varuha konkurence. Kako prozorno, pokvarjeno in pritlehno delovanje. Ljudje pa nič. No, ravno nič ne, saj smo ravno danes lahko zopet gledali "dementno povorko", ki je obhoda stavbe na kateri piše Sodišče, zamenjala za Hotel Union!

Včasih se iskreno vprašam, pa v kakšnem svetu slepote mi živimo. Poslušal sem Studio City in hotel razumeti v čem je razlika med stališči Fajonove in Petrleta?To med voditeljem oddaje in obema gostoma, EU poslancema, sploh ni bil dialog. Mogoče bi bilo pravo poimenovanje - paralelolog! Naj le neskromno pripomnim, da je to že najmanj deseta beseda, ki sem jo bil prisiljen "izumiti", da izrazim neko stanje verbalne kakofonije. Sploh me ni jezilo to, da niso našli skupne niti pogovora. Ujezilo me je to, da sta se oba poslanca skupaj postavila v ideološki blog evropoutilitarizma in na vse mogoče načine dokazovala pravilnost svojih doktrinarnih izrekov. Veliki finale je bila Petrletova izjava "pa kaj vi veste, kaj bi bilo z Grčijo, Portugalsko, Irsko, Ciprom in drugimi, če ne bi sledili diktatu Bruslja!"

Zastonj je Štefančič kot iztočnico hotel vpeljati strahovit porast revščine v teh državah, brezposelnost, razpad javnega sistema itd. Ne, Peterle je kot navit ponavljal stavek, bilo bi še huje! Le kako?

Preskočimo malo v neko drugo polje. Danes sem malo preučeval kaj vse mora človek narediti, da se reši enega najbolj ostudnih davkov v državi, to je "prispevek za RTV". Zakon o RTV je jasen, tudi je najbolj jasno to, da je med vsemi razlogi daleč največji socialni položaj občana. Vendar, vmes je bil sprejet ZUJF, ki košček po košček pleni premoženje tistih, ki so pomoč prisiljeni zaprositi. Dobro se ve, da je drastično upadlo število prosilcev socialne pomoči (vsaj po 9 mesecih, ko nastopi pogoj zavarovanja izplačil DSP), vendar, kot da mi več ne poznamo pojma "harmonizacija pravnih predpisov", razen seveda ko to zahteva EU!


7 komentarjev:

 1. Odgovori
  1. Če je kaj sigurno, je to, da ni njihovo "nebeško kraljestvo!

   Izbriši
 2. Iščeš razliko med Fajonovo in Peterletom: v spolu je, v vsem ostalem pa, no ja, samo v hitrosti kimanja z glavo, ko eden drugemu pritrjujeta za pobalinske globokoumnosti.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. To pa je dober opis!

   Viktor-Z

   Izbriši
 3. Upam, da poslušate o "naših" milijonarjih. Kako ponosno so se odselili v tujino!

  Si predstavljate, da bi lastnik Ikea prenesel podjetje na recimo Ciper!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jaz bi obrnil perspektivo; si predstavljaš, da tega nebi storili?
   G&S

   Izbriši
 4. Težko, logično pa z njihovega vidika seveda je! Vseeno, mislim da tega ne sprejema niti Noam Chomsky!

  OdgovoriIzbriši